Mærradalen 10
Kanutten i Mærradalen
Mærradalen
Mærradalen 12
maerradalen-1

Turområdet Mærradalen

Rett utenfor gjerdet til barnehagen ligger den fredede Mærradalen. Bymiljøetaten skriver: «Mærradalen er noe så unikt som en nesten 2 kilometer lang bekkekløft med urørt skog av nasjonal verdi i Oslo by. Området strekker seg fra Radiumhospitalet i sør til Huseby i nord. Her kan man trekke seg tilbake i skogens ro og kjenne på en stillhet som man ellers må langt inn i Marka for å oppleve.»

Mærradalen har en frodig skog, en rik fuglefauna og sopp- og blomsterflora.  Mærradalsbekken som renner igjennom området har til og med en egen ørretstamme!

Mærradalen er et kjært turområde for alle i barnehagen. Det er spennende å gå fra lyset og inn i den skyggefulle, «magiske» skogen. Småbarna rusler av sted på kortere turer og synes bl.a. det er morsomt å kaste pinner og steiner i bekken og leke «Bukkene Bruse» ved en av broene. De litt eldre barna går et stykke lenger – til «indianerplassen», og de eldste går helt opp til Gapahuken til førskolebarna.

Vi er opptatt av miljø, og hvert år deltar vi på «Rusken-aksjon» i dalen.

I desember pleier vi å lete etter Mærradalsnissen, for å invitere han og nissemor til nissefest.