Hasselkroken Kanvas-barnehage

Velkommen til Hasselkroken Kanvas-barnehage

Visjon: Lekende, glade barn i et trygt fellesskap.

Hasselkroken ble åpnet i februar 1979 som personalbarnehage for Radiumhospitalet. I januar 2009 overtok Stiftelsen Kanvas som driver av barnehagen. Hasselkroken er bedriftsbarnehage for Oslo Universitetssykehus, og tar også hvert år inn barn fra bydelen.

Barnehagen tilbyr omlag 80 plasser fordelt på 6 avdelinger: Tommeliten (0-3 år), Knerten (0-3 år), Kanutten (0-3 år), Askeladden (2-6 år), Veslefrikk (2-6 år) og Tyrihans (2-6 år). 

Hasselkroken ligger rett ved siden av Radiumhospitalet med fine turområder i nærheten. Barnehagens uteområde har variert naturtomt og grenser til Mærradalen. En to kilometer tursti går fra barnehagen opp til Gardeleiren ved Huseby. Vi trenger ikke gå langt før vi er inne i en skog som tar oss med langt bort fra byen med frisk luft av skogbunn og glad klukking fra bekken. Går vi enda lenger opp kommer vi til en åpen slette hvor vi har satt opp en gapahuk.

I Hasselkroken vektlegger vi at læring skjer gjennom variert lek og i hverdagssituasjoner. Barna skal medvirke i sin hverdag, og de skal oppleve gode relasjoner til voksne og danne nære vennskap til barn. Vi har fokus på sosial kompetanse, bl.a. skal barna lære å vise omsorg, dele, vente på tur, inkludere og samarbeide.

Førskolebarna, Hasselnøttene, har utedag i Mærradalen tre torsdager i måneden og spesialtur den fjerde. Hasselkroken er en Solsikkebarnehage som støtter SOS-barnebyer gjennom innsamlingsaksjoner til inntekt for to fadderbarn.

Fakta om Hasselkroken Kanvas-barnehage

Ansatte

Vår barnehage

Aktivitetskalender

19. apr 2024

Planleggingsdag

15. mai 2024

17. mai-markering

6. jun 2024

Innsamlingsaksjon til inntekt for barnehagens to fadderbarn i SOS-barnebyer

11. jun 2024

Foreldremøte for nye foreldre

21. jun 2024

Regnbuefest

8-28. jul 2024

Sommerstengt i uke 28, 29 og 30

Slik jobber vi i Kanvas